Безплатни прегледи за рак на простата

67
Безплатни прегледи за рак на простата

Безплатни прегледи за профилактика на рак на простатата ще бъдат извършвани в болница "Софиямед", съобщиха от лечебното заведение

Безплатни прегледи за профилактика на рак на простатата ще бъдат извършвани в болница "Софиямед", съобщиха от лечебното заведение. Прегледите ще включват ултразвукова диагностика и дигитален ректален преглед, както и консултация със специалист-уролог.

Желаещите да бъдат прегледани трябва да имат предварително направен кръвен тест на простато-специфичен антиген. Прегледите ще се извършват всяка сряда до края на ноември, от 14.30 до 16.30 ч., в Отделението по урология. Необходимо е предварително записване на тел. 02/ 465 00 00, посочиха от болницата.

С първия ден на ноември идва и стартът на движението "Мовембър" и кампанията #давдигнемшум, призоваващи мъжете да си пуснат мустаци. Причната е сериозен опит да се привлече вниманието към едно от най-коварните заболявания при мъжете, съобщава БТА.

Всяка година близо 3000 мъже се разболяват от рак на простатната жлеза, а една трета от тях умират заради закъсняла диагноза. Поради тази причина на дневен ред излиза въпросът за отговорното поведение и безценните прегледи за мъжкото урологично здраве.

Добави коментар