Безалкохолната бира

151
Безалкохолната бира

За отлична кондиция

Германски учени от Мюнхенския технически университет доказаха, че безалкохолната бира е най-доброто средство за възстановяване на спортистите след маратонско бягане, пише сайтът Mother Nature Network. За да има ефект обаче, състезателите трябва да се "захранят" с доста халби в седмиците преди състезанието.

Учените, водени от д-р Йоханес Шер, подложили на експеримент 277 участници в Мюнхенския маратон от 2009 г. Те анализирали данните им три седмици преди състезанието и четири седмици след него.

"Активната" група била захранвана с 1.5 литра безалкохолна бира на ден, докато на втората й давали същото количество плацебо течност. За експеримента била избрана марката "Ердингер" заради високото й съдържание на полифеноли. Тези вещества се славят като подсилващи организма и с антиканцерогенни свойства, припомня bTV.

Състезателите, които участват в маратони, често се оплакват от силни възпалителни реакции, които лекарите наричат "отворен прозорец" за всякакви инфекции. Полифенолите им противодействат и подсилват имунната система.

Тестваните от "активната група" показали значително по-малко възпалителни реакции от тези, които не преминали на бирена диета и бягали в маратона.

Добрата комбинация от полифеноли, витамини и минерали в пивото допринесла за отличната кондиция на "бирените" състезатели след бягането.Добави коментар