Без запои на рождения ден

47
Без запои на рождения ден

Това може да отключи опасни алкохолни навици, които да доведат до тежки последици

Запойното пиене на рождения ден може да отключи опасни алкохолни навици, които да доведат до тежки последици, установиха американски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Екип от университета в Сиатъл подбрал около 600 жени и мъже доброволци, които възнамерявали солидно да "полеят" 21-ия си рожден ден. На тази възраст консумацията на алкохол в САЩ е официално разрешена, припомня БТА.

След това учените проследили поведението на участниците една година след празненствата. Тези, които се отдали на запои за ЧРД, продължили със запойното пиене и доста месеци след това. Тези хора са пиели с 10 на сто повече от средностатистическия американец, посетил питейно заведение.

Според сиатълските специалисти запоят на рождения ден служи като прелюдия към следващи алкохолни маратони сред хората, които не са имали подобно поведение преди навършването на пълнолетие. Добива се навик, който може да продължи с месеци, след като злоупотребяващите не са били въведени в знанието за отговорна консумация на алкохол.Добави коментар