Без гащи!

88
Без гащи!

В защита на прасенцата

Белгийска асоциация за защита на правата и на благоденствието на животните "Гая" призовава белгийските мъже в петък да не носят гащи в знак на съпричастност и солидарност със съдбата на пет милиона прасенца, кастрирани в Белгия годишно без упойка, предаде АФП.

Акцията, предвидена за 9 септември, е под наслова: "Оставете ги да висят."

"Чрез тази протестна инициатива ние искаме да привлечем вниманието на свиневъдите да не кастрират прасенцата си. Надяваме се, че в протеста ще се включат много хора, така че супермаркетите да спрат да продават месо от кастрирани прасета", заяви един от организаторите на кампанията Мишел Ванденбош.

Жените, които също искат да изкажат съпричастност с нелеката съдба на прасенцата в Белгия, са призовани на 9 септември да се присъединят към протестната инициатива, като скрият бельото на мъжете си.

Организацията "Гая" пояснява, че прасенцата са подложени няколко дни след раждането си на процедура по отстраняване на тестисите, което предотвратява появата на неприятна миризма при приготвянето на тяхното месо.

Природозащитниците допълват, че по принцип в много редки случаи такава миризма се появява при готвене на некастрирани прасенца.Добави коментар