Бащите все по-малко общуват с децата

113
Бащите все по-малко общуват с децата

Средностатическият баща отделя една по 56 минути на ден

Средностатистическият баща дневно отделя едва по 56 минути на сина си, установи изследване на психолози, цитирано от британския в. "Дейли мейл".

При това половината от бащите смятат, че връзката им със сина отслабва заради служебната натовареност и финансовите проблеми, констатират специалистите от компанията Bandai.

Като цяло бащите общуват все по-малко време с децата си. 18% отделят на синовете си не повече от 15 минути. Една трета разчитат на телефонните обаждания, за да поддържат някак си контакта с детето. А 20% използват за същата цел есемеси, съобщи БГНЕС.В същото време 84% от бащите признават, че биха искали по-дълго време да прекарват със синовете си, а 79% биха искали по-здрава връзка с тях. Всеки трети баща признава, че изпитва силен натиск от работата. 44% смятат, че работата ги изтощава твърде много, за да общуват нормално със синовете си.

Съвместната игра, спортът, ходене на кино и четенето са дейностите, които психолозите препоръчват на бащите, за да се радват на пълноценно общуване с децата си.Коментари

Коментар: 1

тези бащи само синове ли имат???? или бащите на момичетата им отделят повече време :)


  • 1

Добави коментар