Бащите са по-добри…

91
Бащите са по-добри…

Родителските тактики на бащите, които работят по-добре

В повечето случаи бащите нарушават изградения ред, не спазват часа за хранене и приспиване на детето и решават всички проблеми с игри. Въпреки всичко често успехът им с детето е значително по-висок. Обяснението е просто - подходът им е съвършено различен. Ето кои са печелившите му прояви:

Позволяват на детето да рискува
Принципът е ясен - трябва да паднеш, за да се научиш да караш колело. Ако те е страх от падането, няма да се научиш никога. Идея, с която майките така и не се примиряват. А детето има нужда от своите рискове и нови преживявания - ако го лишавате от тях, в мига, в който е свободно, детето ще се впусне в крайно непремерени експерименти.

Игнорират детайлите
Стига детето да е облечено удобно и според сезона, бащата никога няма да направи драма за съвпадението на цветовете. И детето ще е доволно.

Държат се като дете
Всички знаем как става това и колко често се случва - за майките може и да е изнервящо, но детето е безкрайно щастливо.

Не се паникьосват
Ако докато се къпе, бащата чуе детето да плаче, в най-добрия случай ще надникне да прецени колко сериозна е ситуацията и ще даде време на хлапето да се успокои само. Какво ще направи майката? Най-вероятно ще падне поне три пъти, опитвайки да излезе от банята със сапунисана коса.

Не преувеличават
Един баща е склонен да пропусне банята на детето преди сън, ако това ще му спести викове и истерии за „лека нощ”. За майката банята е почти свещена и трябва да се случи на всяка цена.Коментари

Коментар: 2
Tatkovcite

Abe tva e egati typotoo....ne sym stanala maika o6te,no tova e super rasistko - xs takyv roditel edno dete moje da stane pylen izrod ;) osven tova pove4eto dobri ba6ti,koito poznavam ne pravqt nito edno ot tezi ne6ta :)

Коментар: 1

Мда, така си е, всичко си е много вярно. И аз бих процедирал така, въпреки че все още несъм станал баща.


  • 1

Добави коментар