Бащи искат равни права върху децата

67
Бащи искат равни права върху децата

"Бащи за отговорно родителство" пожелаха на мъжете и жените да бъдат третирани еднакво пред закона

Бащи поискаха равни права върху децата си на протест в София. Те се обявиха срещу ограниченията в свободата на общуването. Пред сградата на Съдебната палата в столицата издигнаха плакати със задраскан знак за равенство, който гласи, че бащинството се равнява на донорство, а майката не е равна на цяло семейство – нужен е и баща.

"Баща не е равно на престъпник", "Режим на свиждане = ефективна присъда" и "Стига бездушие, децата над всичко" са част от другите плакати, които бащите носеха, съобщи bTV.

Протестът на "Бащи за отговорно родителство" пожелаха на мъжете и жените да бъдат третирани еднакво пред закона и да се наложат практики, които обективно да установяват родителските качества на всеки.

Бащите откроиха като основен проблем, че не могат да бъдат с децата си по празниците, защото "режимът на лични отношения" след раздялата на родителите в повечето случаи не дава възможност бащите и децата им да бъдат заедно по време на семейните празници. Протестиращите поискаха недоволството им да не става вражда между разделените родители, в центъра на която да попадне детето.Добави коментар