Анди Мъри и бащинството

189
Анди Мъри и бащинството

Тенисистът призна, че в първите дни изобщо не е имал представа какво да прави с бебето

Световният номер две в мъжкия тенис Анди Мъри призна, че не е имал никаква представа какво да прави с новородената си дъщеричка София (на 7 февруари той стана татко за пръв път).

"Бяхме с тъщата и други роднини в болницата. Раждането е трудно нещо и всички ни подкрепяха и помагаха. Бебето се роди през нощта. А тъща ми си тръгна. По едно време съпругата ми Ким реши да си вземе душ и аз трябваше да остана сам с дъщеричката ми в стаята. Нямаше акушери, нямаше никой. Само аз и тя. За пръв път останах сам в стая с моето дете. Просто я държах. Доста емоционално беше. Помислих си - Уау, какво да правя сега? Ако нещо се случи с нея, какво да предприема?", обясни Мъри пред "Дейли мейл".

Вижте още: Бащи в действие или „мъжки“ трикове за ревящи бебета

Анди Мъри бе категоричен, че щерката не пречи на изявите му на корта, както твърдят коментаторите и бившите тенис величия, съобщава вестник "Стандарт".

"Няколко дни след като се роди бебето, Ким ми каза, че е прочела някаква статия, в която казват, че съм загубил заради раждането. Бил съм разконцентриран. Помислих си. Това е ужасно. Няма подобно нещо. Всъщност сега разбирам, че съм готов да стана през нощта да помогна на съпругата си с бебето, за да може и Ким да поспи, отколкото да спечеля някой мач. Защото все пак това дете ще порасне и какво ще си каже: Знаете ли какъв беше Мъри като баща? Шибаняк. Но иначе печелеше много мачове. Аз не искам това да се случи", каза още Мъри.Добави коментар