5-те неща, за които...

33
5-те неща, за които...

... мъжете харчат най-много пари-

Всички сме чували стереотипа за жените, които по цял ден пазаруват. Не само те правят импулсивни покупки обаче - и мъжете са склонни да харчат много пари, само че за малко по-различни неща.

Вижте 5-те неща, за които мъжете харчат най-много пари, според Investopedia:

Електроника

Мъжете обичат разни електронни джаджи. В САЩ мъжкият пол харчи средно 701 долара на година за аудио и видео техника, докато жените харчат едва 536 долара за същото. Жена ви може да си купува нови обеци всяка седмица, но в крайна сметка, мъжът само с един плазмен телевизор ще похарчи повече пари, пише profit.bg.

Всичко това се обяснява не само с любовта на мъжете към техниката, но и с факта, че те обичат съревнованието и когато на пазара излезе нещо ново - те искат да сред първите, които ще го имат.

Съвет за спестяване: Изчакайте няколко месеца след пускане на нов продукт и ще си го купите по-евтино. Разгледайте и в eBay и други сайтове.

Алкохол

Мъжете харчат два пъти повече пари за алкохол от жените, или 552 долара срещу 223 долара на година. Най-купувана е бирата.

Съвет за спестяване: Пийте повече вкъщи с приятели и по-малко по заведения. Или най-лесното - просто пийте по-малко алкохол.Коли

Мъжете не само, че обичат коли, но и държат на големите и скъпи модели. А когато искаш такива коли - няма как да спестиш.

Хазарт

Хазартът може да не ви носи печалба, но ще ви носи адреналин и риск. Благодарение на интернет, вече дори не е нужно да ходите до казиното, за да губите пари. Най-често мъжете залагат на спорт, коне и онлайн покер.

Спорт

Не е нужно да го практикувате, за да харчите пари - голяма част от мъжете харчат цяло състояние само за билети и скъпи сувенири.Добави коментар