5 съвета за бъдещи татковци

195
5 съвета за бъдещи татковци

Внимавай да не оплетеш конците

Положителният тест е налице, а нещата около теб се променят толкова бързо, че все още не знаеш къде си. Най-близкото ти същество се е превърнало в изнервена, повръщаща и винаги на ръба на плача бъдеща майка, с която не знаеш какво да правиш. Ето няколко съвета, които ще ти помогнат да не оплетеш конците (още повече):

Дебела ли съм?
Единственият правилен отговор на този въпрос е: "Не, красива си". Което не е далеч от истината, защото бременните жени притежават онова странно излъчване, което ги прави толкова очарователни единствено през този етап от живота им.

Идваш ли на консултацията?
Едно от особено важните неща за бъдещата майка са консултациите. Не забравяй, че това е времето, в което се срещате с бъдещето си дете - с помощта на ехографа. Твоето присъствие е задължително, за да видиш как расте и се развива детето ти.Дали всичко е наред?
Въпрос, който ще чуеш милион пъти за девет месеца. Въпреки че е много досадно да повтаряш едно и също нещо, важно е да го правиш. Стресът у майката се отразява и върху бебето, така че започвай с успокоенията.

Защо ме дразниш?
Та по въпроса за стреса - най-вероятно през деветте месеца ти ще си основната причина за него (най-често абсолютно неволно). Дори и да ти се струва, че грешиш на всяка крачка, продължавай с опитите и милите жестове и помни, че раздразнителността се дължи на хормоните и товара, който носи бъдещата майка.

Хапват ми се... кисели краставички.
Хайде, грабвай ключовете и към магазина. Угаждането не е само начин да спасиш детето от това да бъде злоядо (бабини деветини, но пък знае ли някой - може и да има нещо вярно), но и да й покажеш, че винаги ще се грижиш за нея. А повярвай ми, през бременността това е особено важно.Добави коментар