5 неща, които таткото да предаде на сина си

349
5 неща, които таткото да предаде на сина си

По отношение на жените

Представяме ви пет неща, които всеки татко е желателно да възпита, за да може синът му да притежава адекватна представа за жените и да е готов за всичко, което го чака, когато стане зрял мъж.

Ирония
Жените са толкова нелогични, импулсивни и променливи. Подобно на други житейски ситуации, най-добрият начин да противостоите на женските "особености" е иронията. Хуморът помага да разведрите всяка една ситуация и да притъпите "ъглите". Жените обичат, когато мъжът до тях се отнася с хумор и спокойствие спрямо всяка една тяхна прищявка или пък слабост. Иронията е плюс, който трябва да си позволи всеки един мъж.

Сдържаност
Понякога жените се държат така, че никаква ирония не е способна да спаси положението. Да вземем като пример истерията. Това е една от най-нехуманните форми на психическо въздействие, които съществуват в природата. А дамите я използват понякога твърде често и нарочно. В условия на истерия един мъж трудно може да се сдържи да не отвърне с гръмък глас или пък удар по масата. В никакъв случай обаче таткото не бива да се отнася така към майката. Такива сцени у дома са непрепоръчителни. Така се полагат основите на неджентълментското отношение към жените.

Комплименти
Още от ранно детство можете да обясните на сина си, че жените обичат с ушите си. Показвайте му с примери. Казвайте на майка му комплименти. Даже, когато излиза от банята и е облечена в хавлия и с кърпа на главата. Нека детето постоянно наблюдава как жените се наслаждават на приятните думи. Когато порасне, момчето ще намира общ език с момичетата с лекота.Приличие
Никога не пускайте неприлични шеги в присъствието на сина си по адрес на своята съпруга или пък други жени. Да, някои жени обичат фриволността и този начин на говорене. Но далеч не всички! Убедете детето си, че жените обичат джентълментското отношение преди всичко. Това внушение повишава шансовете на сина ви в зряла възраст с такт да общува с жените.

Чувство за красота
Най-сложната задача от всички, изброени дотук. Сложете ръка на сърцето си и кажете на сина си истината - не всички жени на земята са еднакво привлекателни. През годините мъжете са отделяли внимание понякога само на красотата на жените, друг път и на красотата и на ума. В наши дни, когато се говори за еманципация и феминизъм, жените изискват от представителите на силния пол да ги възприемат като личности, независимо колко привлекателни са. Отношението към жените се възпитава от най-ранна възраст. Отговорната задача за съставянето му лежи на плещите на татковците.Добави коментар