5 факта за дъщеря ми

272
5 факта за дъщеря ми

Които бъдещият ми зет трябва да знае

Никога няма да забравя първата си среща със своя бъдещ тъст. Той ми протегна ръка и в този момент погледна дъщеря си и й каза: "Главното е да не се изложа като миналия път".

Моята избраница загуби дар слово, а бъдещият ми тъст едва не падна от смях. От вежливост и аз се разсмях, въпреки че думите му все още отекваха в мислите ми.

Минаха години и гледайки порастващата ни дъщеря, с жена ми постоянно се шегуваме на тази тема. Кога ли малката ни палавница ще се омъжи и ще има деца, с които тя ще се мъчи така, както ние сега?

Моята дежурна шега при тези разговори, разбира се, е следващата - тя ще доведе у дома своя жених, а аз ще му кажа: "Главното е да не се изложа като миналия път".

Да оставим шегата настрана. Всички родители на момичета изпитват безспокойство относно момента, в които те ще се омъжат. Дъщерите винаги са любимите принцеси, а сълзите им са краят на света, радостта им - най-голямото щастие на света.

Как мога да дам най-голямата си ценност на някого, в чиято глава може да присъстват само бира, футбол и сами знаете останалото? Защото в дълбините на душата си всички мъже са еднакви.

Мисълта за гореописаното все по-често ми идва на ум и да я прогоня ми се удава трудно.

Слабо утешение ми носи трезвото съображение, че дъщеря ми ще порастне особена, умна и дружелюбна и че ще си намери наистина достоен съпруг. Дано. Но въпреки това дано, съмнението ме гложди. Защото всички жени в дълбините на душата си са еднакви. Вечно избират, бог знае защо, някого.

Остава да се надявам, че зет ми ще бъде достоен за дъщеря ми и ще се отнася с нея така, както тя заслужава. В момента тя е на 5 години, но индивидуалността й се проявява в пълна мяра. Аз съм първият мъж, който има удоволствието да я наблюдава как расте.

Затова надрасках няколко неща, които моят бъдещ зет трябва задължително да знае за дъщеря ми. Нека засега тези съвети бъдат общодостъпни тук, но когато дойде денят на запознанството му, тогава ще му ги представя на живо. Този човек трябва да знаете тези важни 5 неща за дъщеря ми, преди да си помисли за нещо по-сериозно по отношение на нея.

- Тя винаги е била малка принцеса, затова, когато се събужда посреднощ заради кошмар или е в лошо настроение, защото навън вали дъжд, тя иска да бъде прегърната. Не бива да й отказваш прегръдка. Тя е силна и умна, но понякога й е необходимо да бъде слаба.

- Независимо че е била принцеса, тя е била смъмряна за разлетия чай, за опаковките от бонбони под леглото и т.н. Тя сама знае, че е малко разхвърляна. Може в началото да се заинати, но след това ще почисти след себе си. От нея ще излезе страхотна домакиня.- Като всички момичета, обича да прави щуротии. Понякога няма да можеш да я понасяш, но трябва да го преживееш. Като махмурлука или пък речта на президента в новогодишната нощ. Преживей, всичко след това ще е наред.

- Нейният баща се е придържал към особени въгледи за психологията и невролингвистичното програмиране. Той през детството й е казвал, че е красива и умна. И представи си, тя порасна красива и умна. Трябва да й казваш същите неща като мен в последващия ви съпружески живот.

- Тя обича да яде сладко, но не обича месо. Предпочита да пропусне обяда и вечерята, но след това в полунощ трескаво й се дояждат сандвичи. Въпреки тези й навици, е стройна и красива. Както виждаш, това е парадокс, който няма логично обяснение. Трябва да се примириш с него.Добави коментар