15 факта за задните части

73
15 факта за задните части

Виж какво не знаеш за дупето

Едва ли има по възхвалявана част от човешкото тяло от ханша. Защо е така, едва ли някой може да каже, но това не прави знанието ни толкова непълно, както следва от следващите 15 фактa за ханша, събрани от Woman.bg:

Факт N 1.

Колкото по-окръглен ханш, толкова по-високо в еволюционната стълбица. Въпреки че окръгленият ханш „се е оформил" преди 3-4 млн. години, когато човекът окончателно проходил на два крака, това е една от най-младите части на тялото. След нея природата решила, че си е свършила работата и не подлагала тялото на повече промени (с изключение на мозъка, който продължил да се усъвършенства).

Факт N 2.

Ханшът се състои от мускули и мазнини. Всяко бедро има 12 мускула и 20 връзки, а движението се осъществява от трите големи бедрени мускула- gluteus maximus,gluteus medius и gluteus minimus. Благодарение на това не само можем да вървим, но и да пазим равновесие.

Факт N 3.

С фитнес или не, размерът на задните части се определя основно от гените. Там, където доминират белите влакна, хората имат склонност към напълняване, а там, където доминират червените, те се радват на стегнат и вирнат задник в младини, но за съжаление, в късна възраст атрофиралите мускули го превръщат в нещо подобно на неапетитна сушена слива.

Факт N 4.

Повишеният интерес към дупето винаги е съществувал. Достатъчно е да видите фигурките от първобитните общества. Смята се, че мъжкият интерес към дамските форми е дълбоко закодиран още оттогава, защото те свидетелстват за здраве и способност за възпроизводство на рода.

Факт N 5.

В Древна Гърция жените с хубав задник се смятали за посланички на боговете. Посвещавали им скулптури и разнообразни произведения на изкуството.

Факт N 6.

Впрочем добре оформеният ханш вълнува не само мъжете, но и жените. При избора на партньор жените заявяват, че харесват силните бедра и високият ръст.

Факт N 7.

В Средните векове ханшът се смятал за място срамно и греховно. И знаете ли защо? Защото задникът бил неприлично гладък.

Факт N 8.

Въпреки това имало рицарски орден на дупето и той просъществувал 150 години.

Факт N 9.

Един от големите спорове на древността е къде свършва гърбът.

Факт N 10.

Австралийската актриса и спортистка Анет Келерман е първата, която показва гол задник на киноекрана

Факт N 11.

Най-скъпият задник в света притежава Кайли Миноуг. Той е застрахован за 4.7 млрд. долара.

Факт N 12.

А най-харесвани задници имат, според проучванията, Дженифър Лопес, Джесика Алба и Бионсе. При мъжете челната тройка оформят Брад Пит, Джейсън Люис и Дейвид Бекъм.

Факт N 13.

Кожата на задника е толкова чувствителна, че може да улови изменение в температурата от 0.1 градус.

Факт N 14.

Линиите на кожните гънки и формата на задника са толкова индивидуални, колкото и пръстовите отпечатъци.

Факт N 15.

В Германия има поверие, че задникът пази от превратностите на времето. Ако при буря изложите точно него на въздействието на времето, нямало да ви удари мълния.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар