13 интересни факти за секса

794
13 интересни факти за секса

Мислите си, че знаете всичко за него?

Мислите си, че половата просвета е необходима само на неопитните тийнейджъри? Преди да отговорите на този въпрос, прочетете подбраните от woman.bg тринадесет интересни факта за секса и последиците от него.

1. Мароканският владетел, управлявал страната през първата половина на ХVІІІ в., фигурира в Книгата на рекордите на Гинес като най-плодовития баща в историята. Според запазените архиви той е заченал най-малко 342 момичета и 525 момчета, а през 1721 г. броят на наследниците му от мъжки пол достигнал 700.

2. Жените трудно биха могли да се мерят с мъжете по брой деца, но и те са поставили своите поразителни рекорди. Пак през ХVІІІ в. жителка на Русия е родила общо 69 деца, в резултат на 27 бременности. Героинята родила 16 двойки близнаци, седем пъти износвала тризнаци и четири пъти родила по четири бебета наведнъж. Без ин витро или каквито и да било хапчета!

3. Съвременните мъже, за съжаление, вече далеч не са толкова плодовити като мароканските шейхове. По медицински данни 5% от 40-годишните мъже страдат от еректилна дисфункция. На възраст над 65 години броят на засегнатите от нарушението нараства до 15-25%. Впрочем същия проблем имат и някои млади мъже – според едно от последните американски уроложки изследвания около 1/4 от мъжете между 18 и 25 години поне веднъж в живота си са имали проблем с ерекцията.

4. Психолозите твърдят, че честа причина за половите неуспехи на мъжете са неправилната психологическа настройка и комплексите. Така че имаме една добра новина за онези, които се съмняват в мъжките си възможности – въпреки всички слухове, размерът няма никакво значение.

По данните от американско проучване размерът на пениса вълнува преди всичко мъжете, а не жените. Освен това средният (т.е. нормален) размер на пениса е от 12 до 14 см. Така че “главозамайващите” външни данни на актьорите в порноиндустрията не бива да стават причина за комплекси.

5. Сексуални комплекси, за съжаление, имат не само мъжете. Британски социолози установиха, че на практика половината от съвременните жени са дотолкова неуверени в себе си, че предпочитат да правят секс… само в състояние на алкохолно опиянение! 6% от анкетираните пък признали, че нито веднъж не са участвали в полов акт трезви.

Основната причина за “интимния алкохолизъм” е желанието на жените да съберат смелост, както и да “спазят традициите на романтичната обстановка”. Учените обаче установиха, че някои жени просто не понасят физическата близост с мъже. 14% от представителките на слабия пол заявили, че не могат дори да заспят до партньора си, ако не пият чаша вино преди лягане.

6. Не по-малко трагична е и статистиката на една американска компания, произвеждаща хигиенни средства за жени. Оказало се, че над 10% от жените редовно правили секс… против желанието си. При това не става дума за изнасилване, а за традиционни съпружески задължения!

Всяка девета от анкетираните дами заявила, че сексът е едва ли не по-неприятен от прането или чистенето. Аналогичен брой участнички в проучването окачествили секса като “дразнеща пречка”.

7. Имайки предвид описаното по-горе отношение на омъжените жени към секса, нищо чудно, че всяка десета семейна двойка предпочита да спи в отделни легла. Така поне твърдят служителите на Националния британски фонд за изследвания на съня.

8. Неувереността в себе си и евентуалните разочарования не пречат на представителките на слабия пол да се лишават от девствеността си на средна възраст от 17 и половина години. Такива са данните от проучване на Института Кинси в Калифорния (САЩ). За мъжете приблизителната възраст за първи сексуален контакт пък е малко преди 17-ата годишнина.

9. Въпреки всеобщо разпространеното мнение, не всички мъже постигат оргазъм по време на секс. По данни на Националното проучване на здравето и социалния живот във Великобритания само 75% от представителите на силния пол могат да се похвалят с редовен бурен завършек на акта. Сред жените този показател е още по-нисък – само 29% от британките са заявили, че получават оргазъм при всеки полов акт.

10. Понятието “приятелски секс” изглежда става общоприето сред съвременната младеж. След анкета в Държавния университет в Уейн (САЩ) се установило, че две трети от студентите поне веднъж са правили секс без обвързване, “чисто приятелски”.

11. Друг показател, в който мъжете са с едни гърди напред пред жените, е средният брой на половите партньори. По данни на Статистичния център по националното здраве на САЩ представителите на силния пол успяват да стигнат до интимен контакт средно със 7 жени през живота си, докато дамите могат да се похвалят със средна бройка 6 партньори.

12. Впрочем съвременните жени донякъде стават все по-мъжествени, поне що се отнася до майчинството. Ако в началото на 60-те години само 44% от работещите жени не си взимали продължителен отпуск по майчинство, то през 2000 г. броят на тези неуморни родителки достигнал 66%.

13. Развитието на медицината и технологиите не е спомогнало особено за безопасността в секса. Според статистиката всяка втора жена по света рано или късно ще се зарази с папилома вирус, като в 10% от тези случаи вирусът ще доведе до развитие на заболяване.

Най-малко опасната форма на вируса предизвиква образуването на безвредни кожни брадавици, докато по-сериозните форми могат да доведат до рак на шийката на матката. Заразяването става по полов път, като при мъжете папилома не може да предизвика никакви онкологични заболяванияДобави коментар