10 неща, които тя чувства

175
10 неща, които тя чувства

Ръководство за теб, бъдещ татко!

Отговорност
Бременната жена се опитва да направи всичко, така както трябва! В същото време се сблъсква с мненията на двама лекари, със съветите на роднините и приятелките – а те се оказват противоречиви. Нейната нервност и възможните сривове са предизвикани от колебанието и объркването.

Физически промени
Коремът й расте, а с него и теглото й. Променя се формата на гърдите й. Кожата й в определени участъци потъмнява. Постепенно бременната ти партньорка започва да изпитва трудности в придвижването, сядането, ставанете, лягането и т.н. Не е ли логично, понякога да е не е в настроение и да се държи странно?

Умора
В първите и последните месеци от бременността умората при бременните жени е нещо характерно. Иска им се да спят повече сутринта, а защо не и през деня и вечерта. Напълно нормално е да предпочете възглавницата пред посещение в кино залата или пък вечеря с приятели.

Гадене
Токсикозата не поразява малък процент от бременните жени. На бременната жена може да й се догади по всяко време и от всичко – определени храни, дори и да й са били любими преди, от ароматизатори, от цигарен дим, от парфюми и т.н.

Чести посещения в тоалетната
През първата и третата третина от бременността посещенията в тоалетната през нощта са обичаен навик. Още в началото бременната жена разбира, че дългите нощи без събуждане са мираж.

Проблеми с паметта
Може партньорката ти да е била образцов пример за организиран и помнещ всичко субект, но растящият в тялото й плод променя това. Бременността оказва влияние върху умението на се съсредоточи, да помни много неща наведнъж, да анализира бързо резултати и др.

Движенията на детето
Към средата на бременността партньорката й ти започва да усеща как детето се движи. Първите движения са съвсем деликатни и леки, но с нарастването на плода, започва истинското ритане, а в някои случаи и усложнение.

Влечение и безразличие
През третия месец от бременността може да й се иска да правите секс по-често, отколкото обичайно практикувате. През четвъртия месец пък може въобще да няма желание.

Гнездене
Към края на бременността много жени са обзети от непреодолимо желание на устроят максимално комфортно дома си. Това тяхно поведение е обусловено от скорошната поява на бебето. Имайте предвид, че ако не изявите желание да й помогнете в преустройствата, като нищо сама ще се запъти към мебелния магазин или пък ще размести сама мебелите в дома ви.

Вълнения и преживявания на скорошното раждане
Мисълта за края на деветте месеца и процеса на раждане е повод да проявите такт в отношенията с любимата. Тя планира, избира идеалния за себе си сценарий, подготвя се за реализацията му! Съвместното четене на книги по въпроса и посещението на курс, например, ще й даде повече увереност в силите й.Добави коментар