Звездни български сватби

134
Звездни български сватби

Вижте коя е най-скъпата

Всички погледи все още са насочени към сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, но нека си припомним българските сватби, които преди време вълнуваха българската общественост. Събра ги bTV.

Преди 30 години започва романтичната история на двама от най-обичаните български спортисти - гимнастичката Илиана Раева и футболистът Наско Сираков.

"Това, с което ме шокира и направо ме вбеси, беше, че на първата вечер, в която все още си говорехме на "Вие", той ми каза "Ти ще бъдеш моя жена"...и аз "моля?!" и той - "Нищо, просто ще бъдеш моя жена" и аз му казах: "Интересно, още повече, че това няма как да стане, защото ти си футболист...”, спомня си Илиана Раева.

Сватбата приковава към екраните цялата страна! Всички искат да видят заветното "ДА"!

"Витошка” буквално беше залята от хора, които бяха дошли да гледат. Спомням си, че вътре в залата не можеше да се влезе, за да минем за церемонията - беше някаква лудница в самата зала, а отвън на улицата беше някакъв ад - просто не можеше да се паркират колите от хора”, разказа Раева.

На сватбата идват 250 души. Тодор Живков изпраща телеграма, за да поздрави младоженците. Кумове са Нешка Робева и съпругът й. Треньорката изиграва важна роля още в първия момент като кума.

"Вечерта националният отбор по футбол заминаваше на лагер във Варна и Иван Вуцов беше тогава треньор и трябваше Нешка да го увещава да пусне Наско за първата си брачна нощ при съпругата си, защото той беше много категоричен.”

Сред другите разточителни български сватби е и на "Дупнишката Мадона" Сашка Васева. Кумове на младото семейство са Илиана и Наско Сиракови.

Може би най-скъпата българска сватба е на Евгения и Николай Баневи. Кувертът на гостите е 1000 долара. Пее им легендата Джо Кокър. Говори се, че хонорарът му не пада под 300 000 долара.

Не толкова пищни, но също толкова запомнящи се сватби, успяха да развълнуват цяла България. На 23 май 2001 г. Дони и Нети сключват брак в присъствието на най-близките си хора. Вместо традиционната почерпка след това, младоженците заминават!

Скромна беше и сватбата на сина на президента Георги Първанов. Владимир и студентката по медицина Цветанка избраха да кажат "ДА!" само пред най-близките си хора.

Снимка: sportal.bgДобави коментар