Значителни подобрения в здравето, ако откажете сладкишите

449
Значителни подобрения в здравето, ако откажете сладкишите

Дори кожата ще претърпи промени към по-добро, тъй като захарта помага за разграждането на колагена, който предотвратява появата на бръчки

Значителни подобрения в тялото се наблюдават след отказа от сладки лакомства дори само за един месец, твърди ендокриноложката Татяна Бочарова в интервю за агенция РИА Новости.

Тя призовава да се внимава какво пише на етикетите на продуктите. По думите й, храните с над 22.5 грама захар на 100 грама са твърде сладки. Лекарката припомни, че захарта може да бъде описана с няколко различни наименования, като хидролизирано нишесте, меласа, фруктоза, малтоза, пудра захар и др.

Според нея, месец след като човек спре да консумира сладко, ще настъпят забележими подобрения във всички системи на тялото му – от стомашно-чревния тракт до хормоналните нива, посочва Darik News.

Освен това метаболизмът ще се подобри и човек може да загуби до четири килограма тегло. Бочарова добави още, че кожата ще претърпи промени към по-добро, тъй като захарта помага за разграждането на колагена, който предотвратява появата на бръчки.

Добави коментар