Жизел Бюндхен възпитава деца природозащитници

32
Жизел Бюндхен възпитава деца природозащитници

Синът на супермодела не иска подаръци, а благотворителни дарения за рождения си ден

Жизел Бюндхен, която има три деца, разкри, че 10-годишният ѝ син е поискал благотворителни дарения вместо подаръци за рождения си ден, след като разбрал колко много пластмаса замърсява океана.

Супермоделът разказа, че синът ѝ Бенджамин Рейн, който вече е на 10 години, е помолил своите приятели да направят дарения за екологични организации, които помагат на застрашени видове вместо да му носят скъпи подаръци на партитата за рождените му дни.

„Спомням си, че веднъж докато се разхождахме на плажа Бени намери пластмасова бутилка в океана. Той беше толкова разстроен и аз му обясних, че това се случва, след като изхвърлим нещата; те отиват на сметищата и понякога се озовават в океана“, сподели тя пред Контактмюзик.

„През последните няколко години той реши, че не иска подаръци от приятелите си на рождения си ден. Вместо това би искал, ако могат да направят дарения за организации, които помагат на застрашени видове. Като семейство всеки от нас има бутилки за вода за многократна употреба, а децата разбират, че пластмасовите наистина вредят на нашата планета“, разкрива още красавицата.

„Виждам ги да говорят с приятелите си за това и да им показват своите бутилки с вода с надеждата, че може да се присъединят към тях и да купят за себе си“, допълва Бюндхен, цитирана от Darik News.

Добави коментар