Женските страхове

164
Женските страхове

Кои са най-големите?

Жените и мъжете са от различни планети. Дори и страховете на жените се различават значително от тези при „по-силния пол“: те са по-разнообразни и не се ограничават само до потенция. В допълнение, някои от нещата, които водят до див възторг мъжката половина на човечеството, кара жените да умират от страх.

Стройните и красиви жени страдат от повече страхове, в сравнение с останалите жени, а като към това добавим и факта, че по-принцип жените имат повече притеснения, то картинката далеч не е завидна.

1. Страх от непланирана бременност

Британски учени са направили класация на най-големите страхове на жените. Не е учудващ резултатът, че заедно със страха от змии, гущери и паяци, този страх заема едно от челните места сред нежната половина.

Преодоляването му не е свързано с психологически метод, а по-скоро с намирането на подходящи контрацептиви. Дори и при неизбежното обаче винаги разполагате със 120 часа за коригиране на грешката.

2. Страх от заразяване

Всички жени, без изключение, се страхуват да се разболеят. Това е един от най-общите и често срещани страхове. Мнозинството (22%) от жените се страхуват от заболяване от рак, независимо от факта, че те по-малко боледуват от тази коварна болест, в сравнение с мъжете.

3. Страх от загуба на човек

Преди да стигнем до този страх, той се предшества от този дали ще срещнат подходящия спътник в живота. На второ място следва дали той няма да ни изостави и най-накрая се появява страхът от загубата.

4. Страх от загуба на красотата и привлекателността

Този страх е тясно свързан със страха от старостта и страха от загуба на любимия. В борбата за запазването на красотата жените са склонни да ползват всякакви средства, включително и финансови. В Саудитска Арабия се харчат над половин милиард долара годишно в клиниките за пластична хирургия, което поставя страната на трето място в света по този показател, след Мароко и Полша.

5. Страх от наднормено тегло

Един напълно типичен женски страх. Жените са склонни да седят на диета и да пият хапчета, само и само да не загубят привлекателността си и любимия човек.

6. Страхът за деца

Първо, жените се страхуват да родят, в една малко по-ранна възраст, след което, ако това не се е случило, напълно логично се появява страхът дали ще имат деца. Веднъж станали майки пък страховете на жените не приключват, а се изместват с такива за децата им.Добави коментар