Жените като придобивка

196
Жените като придобивка

Какви жени харесват мъжете, и какви мъже - жените?

Виждаме ги всеки ден: мъжете, които като трофеи изнасят на показ прекрасните си жени. Тези жени са задължително млади и красиви, по-маловажно е дали разполагат с добре функциониращ мозък. Те са чисто и просто придобивка.

Какви жени харесват мъжете, и какви мъже - жените?

На този въпрос се спира ливанската писателка Джумана Хадад, чието есе е публикувано на страниците на германския вестник "Ди Велт":

Виждам ги всеки ден, навсякъде - по улиците, в кафенетата и ресторантите, на плажа. Мъжете, които като трофеи изнасят на показ прекрасните се жени. Това са по правило властни и богати, успели мъже, които непосредствено след придобиването на някой огромен мезонет, на задължителното порше-кабрио и на някоя спираща дъха яхта, се сдобиват и със съответната нова жена. Те се гордеят с нея и я показват като още едно доказателство за възможностите си, състоянието си и успеха.

Интелект vs. сексапил


Тя, естествено, трябва да бъде млада. И красива, това се разбира от само себе си. По-маловажно е дали разполага с добре функциониращ мозък. Всъщност важи следното: колкото по-глупава, толкова по-добре. Далеч по-удобно е. Освен това тя не присъства, за да участва в разговорите, тя е съпровождащо лице. Накратко: тя е придобивка, за която другите мъже могат да завиждат. И по този начин подпомага своя мъж за поредния му его-оргазъм.

На мен самата ми се е случвало да се влюбвам в плешиви мъже. В ниски мъже. В дебели мъже. Била съм влюбена дори в мъже, които са били едновременно плешиви, ниски, че и дебели. Ако става дума за чувства и изкушения, външният вид не играе никаква роля.

Решаващи за това дали ще възприема някого като секси са мисленето му, поведението му и начинът, по който се отнася с мен. Външният му вид няма значение. Познавам много други жени, които гледат на нещата по съвсем същия начин.

Въпреки това постоянно си задавам въпроса: каква част от мъжете мислят така за жени, които намират за привлекателни? Колко от тях смятат, че това, което имаш в главата, е по-важно от това, което имаш под блузата? За колцина индивидуалността е по-важна от сексапилните задни части? Кога жените ще спрат да бъдат трофеи, а ще започнат да бъдат възприемани като истински партньорки?

Безмозъчността не е секси

И кога мъжете ще разберат, че дори да изглеждат по-добре от Брад Пит и да имат милиони в банката, няма да успеят да покорят една истинска жена, при положение, че се държат мръснишки и не полагат твърде големи усилия да използват мозъка си? Докато ако са интелигентни, самоуверени, великодушни и весели, могат да спечелят най-привлекателната жена на земята - дори и самите те да приличат на мечка-панда.

Според мен ни предстои дълъг път в тази посока - както в арабския свят, така и извън него, пише в заключение Джумана Хадад.Добави коментар