Здрави и красиви нокти - как?

659
Здрави и красиви нокти - как?

Тайната на красивия и дълготраен маникюр

Правите си красив маникюр/педикюр и ви се иска да издържи по-дълго? Вижте няколко съвета:

1. Освежавайте и подсилвайте ноктите си с нанасяне на топлак на всеки няколко дни за маникюра и един път седмично за педикюра. Това ще предпази лака от излющване.

2. Пилата за полиране на нокти е най-добрият ви приятел, когато се стигне до лющене на лак. Може да оправите излющването, като изгладите грапавите места. Сложете лак на мястото. Щом изсъхне, нанесете един слой лак върху целия нокът.

3. Не пилете ноктите си, след като сте взели душ, защото са много меки и чувствителни. За да избегнете болката по принцип, пилете само в една посока.

4. Използвайте специална права нокторезачка за пръстите на краката. Изрязването на страничните връхчета на ноктите води до врастването им по-късно в кожата около тях. След като изрежете ноктите си, можете съвсем леко да заоблите връхчетата с пила.5. Тъй като от памучетата остават пухчета, вместо тях използвайте памучни тампони, когато почиствате ноктите си с лакочистител. Ако чистите тъмен лак, който пада трудно, натиснете тампончето за няколко секунди върху нокътя и след това разтъркайте.

6. Ползвайте ръкавици, докато чистите и работите в градината, за да предпазите маникюра, съветва woman.bg.

7. Гризете си ноктите? Вземете си специален горчив лак или пък си правете маникюр в салон - така всеки път, когато решите да "посдъвчете" красивия си маникюр, ще се спрете, имайки предвид, че този вреден навик ви излиза скъпо.

Вижте няколко идеи за маникюр:Добави коментар