Завръщане към естествените пелени?

109
Завръщане към естествените пелени?

Памперсите за две години - около две хиляди лева

Нова мода сред софийските майки - завръщане към естествените пелени за повиване на бебета. Ще се върнат ли пак в ежедневието тензухените и бархетни пелени и по-евтино ли ще ви излезе, питат от bTV.

Модата за връщането на естествените пелени е провокирана от екологични подбуди. „Не ми харесваше боклука, който правя, отглеждайки едно бебе, парите, които плащам за памперси, които излизат доста повече”, посочва Олга Дукат, инициатор на идеята. Други майки смятат, че самите деца така се чувстват по-добре.

Естествените пелени могат да бъдат от познатите на родените през 70-те години на миналия век тензух и бархет. Могат да бъдат и още по-удобни. Ако перете всеки ден, ще ви трябват между 12 и 15 чифта от модерния вариант, докато детето ви навърши две години, но ако опрете до тензуха - поне по 8 пелени на ден.

"Един комплект е триста и нещо лева, за малко бебе е удобно, те се сгъват при определен начин, за памперси отиват 2 хиляди лева за тези две години”, изчислява Олга.

На по-различно мнение обаче са жените, които отглеждат второ поколение деца, като бабите на близначките Ния и Яна например. Трудно биха се върнали към пелените - пране, гладене, сушене - сега е по-лесно, споделят жените. Потърсените за коментар бащи отказаха да вземат отношение по темата.Добави коментар