Защо вечерята е задължителна?

130
Защо вечерята е задължителна?

Най-добрият начин да отслабнете без да навредите на здравето си е да контролирате общите си калории дневно

Съществува мнение, че избягването на вечерята допринася за отслабването. Със сигурност много от вас са се опитали да се придържат към този подход, но скоро са се отказвали. Може би просто ви липсваше сила на волята? „Със сигурност“, може да си помислите. Наистина в началото преходът към две хранения на ден се понася лесно.

Обаче тези хора, които постоянно отказват от вечеря, впоследствие натрупват тегло незабелязано, коментира китайският вестник Sohu. Тези хора се ръководят от факта, че пропускайки някое от трите хранения, може да консумират една трета по-малко калории от преди. Разбира се, това ще доведе до леко намаляване на теглото, но по-голямата част от загубените килограми ще бъдат заместени от водата. Впоследствие след известно време теглото ще се върне и дори може да се увеличи, допълва агенция Фокус.

Всъщност хората, които прескачат вечерята, и тези, които решат да отслабнат бързо, за да „загубят толкова килограми за толкова дни“, следват краткосрочни, нискокалорични, ниско-солни и нисковъглехидратни диети, които водят до бърза загуба на течности от тялото. Водата представлява 70% от общото ни телесно тегло. Така загубата на течности естествено ще създаде илюзията, че сте загубили няколко килограма, посочва вестник Стандарт.Най-добрият начин да отслабнете без да навредите на здравето си е да контролирате общите си калории дневно. Яжте балансирана диета и избягвайте преяждането. В процеса на отслабване най-важното е да не бързате, обикновено можете да отслабнете до един килограм на седмица. Това е разумна степен на загуба на тегло, при която действителната телесна мазнина може да бъде намалена до желаното ниво. Внезапният преход към две хранения на ден за тези, които са свикнали да ядат три пъти на ден, може да доведе до засилен глад, лошо настроение и преяждане.

Пропускането на вечерята може значително да намали общото ви качество на живот. По-специално, ако откажете вечерята и в същото време преяждате по време на обяд, не може да се говори за загуба на тегло, напротив, ще натрупате още повече тегло. Храненето три пъти на ден, докато консумирате малко по-малко храна от обикновено, изобщо не е трудно. Въпреки това хората, които не ядат закуска или ядат много малко за закуска, не трябва да пренебрегват това хранене.

Що се отнася до обяда, трябва да има и достатъчно количество основни продукти и ястия. Добрият обяд трябва да съдържа много и различни съставки. Ако искате да отслабнете, тогава станете от масата с леко чувство на глад, не се наяждайте „до край“. Не трябва да пренебрегвате и вечерята, в противен случай може да искате да хапнете преди лягане, или ще бъдете принудени да заспите, чувствайки се гладен. За да намалите калориите за вечеря, добавете по-малко олио и яжте повече зеленчуци, отколкото месо.

Добави коментар