Защо ботоксът се върна на мода?

77
Защо ботоксът се върна на мода?

Коронавирусните ограничения се оказаха изключително доходоносни за козметичните хирурзи, които станаха много търсени по време на пандемията за корекции на лицето и тялото

Коронавирусните ограничения се оказаха изключително доходоносни за козметичните хирурзи, които станаха много търсени по време на пандемията за корекции на лицето и тялото.

Честите видеоконференции по време на самоизолацията станали причина хората да изпитват по-голямо неудовлетворение от външния си вид, пише вестник „Ню Йорк Таймс”, цитиран от БГНЕС.

Според статистиката, сред най-предпочитаните процедури през последните месеци са лифтинг на лицето, опъване на брадичката и прибиране на корема. „Никога не съм правил толкова много лифтинг през лятото, както през тази година“, казва д-р Даян Алекзандър - пластичен хирург в Атланта, САЩ. В периода от 18 май, когато клиниката ѝ отново е отворила врати за козметична хирургия, до края на юли тя е извършила 251 процедури. Пациентите се оплаквали най-често, че „изглеждат ужасно”.

Според нея, светът, в който живеем, е изключително странен: „Всички са притеснени от глобалната криза, икономиката се срива, но въпреки това хората ги занимава основно въпроса дали се чувстват добре в кожата си“, допълва лекарят. Пациентите споделят, че поради липсата на възможност за пътуване, те просто са решили заделените за развлечения средства да бъдат инвестирани в разкрасителни процедури.

Добави коментар