Заплата за мама?

38
Заплата за мама?

Изчислиха стойността на майчиния труд

Със сигурност ви се е случвало да се чувствате недооценени, въпреки огромното количество работа и ангажименти, с които се справяте всеки ден.

Ново изследване във Великобритания изчислява финансовата стойност на работата, която една съпруга и майка извършва - става въпрос за скромните 37 000 паунда на година, в която работната седмица е от 71 часа.

Проучването е включило 3 000 майки, всяка от които прекарвала в грижи за дома и семейството повече от 10 часа на ден всеки ден, което е повече от работното време на лекарите-стажанти, известни с непоносимо натоварения си график.

Чистенето и готвенето отнемат най-много време на майките, за които, според изследването, се отделят по 69 минути на ден. 55 минути са нужни за приготвянето на детето за градина или училище, а гладенето и прането на ден отнемат съответно - 63 и 61 минути.

83% от майките споделят, че имат по-малко от час „за себе си” на ден и не повече от шест часа време за сън.

Не е за пренебрегване и фактът, че повечето съвременни майки ходят на работа на пълен работен ден или поне работят почасово.

Ръководителите на изследването стигат до извода, че при наличието на малко дете, жените са в постоянен „работен режим”, за който обаче не получават особено признание или поне благодарност.

Това означава, че решението на проблема е само във ваши ръце - или ще прегреете от претоварване, или ще си вземете полагаща ви се почивка сами. Щом Бекъм може да готви, за да отмени съпругата си, вашата половинка също би трябвало да се справи.Добави коментар