Закуска за сваляне на корема

161
Закуска за сваляне на корема

Най-добрата закуска съдържа достатъчно фибри и соев протеин

Казват, че закуската е основното хранене на човек. Редица специалисти по храненето смятат, че тя е от полза за метаболизма, потиска ненаситния апетит и допринася за намаляване на телесното тегло. Тя помага на организма ни да работи добре през целия ден.

Според американски учени най-добрата закуска съдържа достатъчно фибри и соев протеин. Те предлагат закуската да е богата на витамини и минерали.

Ето пример за такава закуска:

2 с.л. овесени ядки

1 ч.л. какао на прах

1 ч.л. смляно ленено семе

5-7 меки сини сливи (сушени)

250 г кисело мляко

Вижте още: Тези десет храни превръщат корема ви в стърчаща топка

Закуската се приготвя вечер, а се консумира на сутринта. Залейте сушените сливи със 100 мл гореща вода. Захлупете за около 10 минути. В друга купа смесете овесените ядки, какаото, лененото семе и киселото мляко. Хубаво е да използвате сурово какао (много от какаото на прах в търговската мрежа е обезмаслено и печено).

Смелете сливите, докато станат на пюре. Прибавете към другата смес и оставете да престои до сутринта в хладилник. Извадете от хладилника на сутринта и оставете за 10-15 минути на стайна температура.

Веднага ще усетите как червата ви започват да работят много по-добре. Тялото ви ще започне да се пречиства от токсини, а след известно време ще забележите и как мазнините в коремната област започват да намаляват.Добави коментар