За лазерната епилация

100
За лазерната епилация

Безопасна ли е?

В подготовката за летния сезон всички дами и мъже вероятно ще обърнат по-сериозно внимание на външния си вид. Премахването на нежеланото окосмяване е част от естетиката, но е и въпрос на лична хигиена.

Напоследък все повече хора избират лазарната епилация. С какво трябва да се съобразим и има ли рискове? С лазерна епилация може да се премахне нежеланото окосмяване по тялото на 80-90 %, без да се вреди на кожата.

Не е желателно да се излагате на слънце поне седем дни преди процедурата и пет дни след нея. Когато се работи в зона лице, задължително се слагат плътни очила, за да не се увредят очите. При този вид епилация няма болка.

За постигане на добри резултати - на тяло са нужни между четири и седен процедури, а за зона лице между шест и десет. Ако в зоната, която се обработва, има бенки или лунички, трябва да се подходи внимателно.Допълнителната стимулация от лазерното епилация може да ускори процеса на злокачествено образуване, ако вече го има този потенциал. В другите случаи едно предпазване с бял молив и избягване по време на работа не крие допълнителни рискове за клиента.

При лазерната епилация може да се получат и странични ефекти. Зачервяване, което при чувствителна кожа трае до 3 дни и пигментация на кожата, която изчезва до няколко месеца, предупреждава ТВ7.

Кой да предположи, че 30-40 см обикновен конец може да се превърнат в надеждно средство за епилация. Как? Конецът се оформя в примка и се омотава десетина пъти, така че по средата да се получи усукване. При процедурата, която идва от далечна Индия, няма значение какъв тип е кожата, тъй като не се третира с никакви препарати или лъчи.

Времетраенето на процедурата е в зависимост от окосмяването и големината на епилирания участък. И въпреки че обезкосмяването с конец не претендира за премахване на космите завинаги, то дава своите гаранции.Добави коментар