За кожата и диетата

110
За кожата и диетата

Тя страда и старее по-бързо

Да си го кажем направо – кожата страда и бързо проявява признаци на стареене. Мастните клетки се изпразват, нарушава се обмяната на вещества, произвеждането на колаген и еластин намалява и постепенно кожата на лицето се отпуска.

Това, разбира се, води и до образуването на бръчици, подчертава woman.bg. Затова по време на диета заменете хидратиращия крем с такъв, който стимулира произвеждането на еластин и колаген.

Обърнете внимание и на онези хранителни добавки, които активизират жизнените функции на епидермиса и предпазват кожата. Пийте витамини на таблетки, ако ядете предимно протеини.



По време на диета кожата изпитва загуба на хранителни вещества, тъй като тя последна от всички органи „си взима” от витамините и минералите, приемани с храната. Това се отразява пагубно най-вече на цвета й. Важно е в диетата ви да са включени много плодове и зеленчуци.

Скрийте умората, отпускането и обезцветяването на кожата с руж. Уеднаквете цвета на цялото лице с нежен и лек фон-дьо-тен, поставете в средата на скулите цвят на праскова, а върху изпъкналите части, като чело, скули и брадичка, нанесете отразяваща светлината пудра.

Последвайте ни и във Фейсбук.



Добави коментар