За кожата и диетата

110
За кожата и диетата

Тя страда и старее по-бързо

Да си го кажем направо – кожата страда и бързо проявява признаци на стареене. Мастните клетки се изпразват, нарушава се обмяната на вещества, произвеждането на колаген и еластин намалява и постепенно кожата на лицето се отпуска.

Това, разбира се, води и до образуването на бръчици, подчертава woman.bg. Затова по време на диета заменете хидратиращия крем с такъв, който стимулира произвеждането на еластин и колаген.

Обърнете внимание и на онези хранителни добавки, които активизират жизнените функции на епидермиса и предпазват кожата. Пийте витамини на таблетки, ако ядете предимно протеини.По време на диета кожата изпитва загуба на хранителни вещества, тъй като тя последна от всички органи „си взима” от витамините и минералите, приемани с храната. Това се отразява пагубно най-вече на цвета й. Важно е в диетата ви да са включени много плодове и зеленчуци.

Скрийте умората, отпускането и обезцветяването на кожата с руж. Уеднаквете цвета на цялото лице с нежен и лек фон-дьо-тен, поставете в средата на скулите цвят на праскова, а върху изпъкналите части, като чело, скули и брадичка, нанесете отразяваща светлината пудра.

Последвайте ни и във Фейсбук.Добави коментар