За гримовете и парите

70
За гримовете и парите

Колко харчите за гримове?

Британките харчат 100 352 паунда за гримове през целия си живот, сочи изследване на компанията Louise Fair. Това означава, че жителките на Острова на възраст между 16 и 65 години заделят около 40 паунда на седмици за продукти за разкрасяване.

Над половината от 2200-те участнички в изследването заявили, че по-скоро биха зарязали приятеля си, отколкото да излязат навън без грим. Две трети посочили, че са им необходими над 550 паунда, за да подновят колекцията си от козметични продукти. 10 на сто харчат дори по 700 паунда.

Колекцията от гримове на британките включва средно 54 продукта, показва изследването. Повечето жени носят около 16 продукта в чантата си и държат още 38 у дома. 61 на сто от британките са категорични, че по-скоро биха отишли на пазар за гримове, отколкото на вечеря с партньора си.

56% от британките заявили, че нямат нищо против да платят по 20-30 паунда за един фон дьо тен, а най-евтиният грим в чантичката им за козметика е блясъкът за устни - едва 75 пенса.

Най-скъпият предмет е самата чантичка, която струва между 75 и 100 паунда, пише БГНЕС. Изследването показва също така, че най-скъпите колекции от гримове притежават жените в Нюкясъл и в североизточната част на страната - средно около 600 паунда. Най-евтините гримове имат жителките на Корнуол и на Югозападна Англия - 298 паунда.Добави коментар