Ябълка за красота

100
Ябълка за красота

Разкрасяване в домашни условия

Полезните свойства на ябълката са ясни отдавна, а и непрестанно ни се напомнят. Присъствието й в различните методи за отслабване и здравословно хранене е задължително, но подобаващото й място и в света на козметика също не е за подценяване. Ето как да се възползвате.

За да намалите бръчките и замърсяването
Настържете една необелена ябълка и я нанесете върху добре почистената кожа на лицето за около 20 минути. Измийте с хладка вода.

За мазна, склонна към акне кожа
Смесете равни части настъргана сурова ябълка (или неподсладен ябълков сок) с мед. Оставете сместа да попие в кожата за около 10 минути и изплакнете с хладка вода.

За да намалите подпухналостта по очите
Смесете 2 с. л. неподсладен ябълков сок с една лъжица суров картоф. Нанесете в зоната на очите и отгоре покриийте с топла, влажна хавлиена кърпа. Оставете да попие между 10 и 20 минути и измийте с хладка вода.

Подхранваща маска за лице
Необходими продукти:
¼ ябълка, обелена и почистена от семките
1 с. л. овес
1 с. л. бита сметана
1 с. л. мед
Смесете добре съставките на маската. Нанесете на чисто лице, като масажирате внимателно и оставите сместа да попие в кожата около 10 минути. Измийте с хладка вода.

Хидратираща маска с мед и ябълки
Необходими продукти:
½ обелена ябълка
2 с. л. мед
½ с. л. сух градински чай
Разбийте добре съставките с помощта на миксер. Оставете сместа да престои в хладилника поне 10 минути. Нанесете я върху почистено лице. С върховете на пръстите си потупвайте лицето си, докато маската стане много лепкава – това ще подобри кръвообръщението и ще накара кожата ви да засияе. Изплакнете с хладка вода.
 


 Добави коментар