Време за мама

85
Време за мама

И тя е човек и има нужда от почивка

Всички имаме нужда от време само за себе си. Да си починем, да се поглезим и да се отървем от ежедневните грижи. Ние, майките обаче често го забравяме. А не бива.

Неусетно, във всекидневното общуване с детето, проектираме върху него преумората и емоционалното изтощение. Резултатът често е раздразнено дете и изнервена майка. Как да го избегнем?

Като откраднем няколко минути за себе си. Всички знаем колко е трудно да повериш грижите за детето на друг. Следващите няколко идеи ще ти помогнат да си починеш, докато мъникът спи в съседната стая. Ето как.

Следобеден филм

Когато приспиш мъника на обяд, сложи един пакет пуканки в микровълновата и си пусни любимия филм. Вярно, няма да е като в киното, но това са два гарантирани часа измислен живот, който 100% ще те откъсне от реалния. Пък и тук съществуват копчетата на дистанционното, за да те спасят от скучните сцени. И наблегни на комедиите.

Разкрасителни процедури

Направи си маска на лицето и косата. После и любимия маникюр, та дори и педикюр. Не се води от мисълта, че никой няма да ги забележи на детската площадка, а от идеята, че и мама е жена и трябва да е красива. Не забравяй и гримът. Ей така, за самочувствие.

Клюки и кафе

Отдавна не си виждала най-добрата си приятелка? Сега е моментът да й се обадиш и да я поканиш на кафе. Ще имате достатъчно време да обсъдите всичките си познати, че и децата им. Присъствието й ще ти напомни миналото. За да видиш по-ясно какво удивително съкровище имаш в настоящето.

Интернет шопинг

Сядай на компютъра и избери на мъника новите дрехи за пролетта. Шопингът, независимо дали е виртуален или се изразява в изморително обикаляне, винаги действа добре на жените. Така че приготви номерата на кредитната карта и действай.

Вечеря на свещи

Няма нищо по-лесно от това да я организираш вкъщи. Поръчайте храна и украсете масата с ароматизирани свещи. И поговорете на спокойствие (и на чаша вино) за ежедневието си и за общите планове. Всъщност, така не само си почиваш, но и заздравяваш връзката с партньора, която най-вероятно е малко поизтъняла покрай ежедневните грижи за детето.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4

1zqjiq'"(){}:/1zqjiq;9

Коментар: 3
Коментар: 2
1zqjiq'"(){}:/1zqjiq;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар