Време за мама - масаж за добра форма

121
Време за мама - масаж за добра форма

Възстановяване след раждане чрез масаж

Програма, комбинираща познанията на древните Маи и някои индонезийски практики, спомага възстановяването на майките след раждане, според британския терапевт Мери Райлин. След обширно проучване на древните техники, тя изградила 8-дневна програма за млади майки с акцент на коремния масаж, за който Райлин твърди, че спомага прибирането на корема, стягането му и в крайна сметка сбъдването на заветната мечта - влизането в старите дънки.

На екзотичната програма засега се радват само британките, но и у нас има достатъчно опции за възстановяващ масаж след раждане. По правило масажите и „глезенето” като че ли принадлежат само на бременната жена, а вече родилата често забравя грижата за себе си. За да не допускате тази грешка, проучете възможностите на различните масажни студиа и открийте вашата комбинация от диета, упражнения и масаж за въстановяване след раждането.

След раждането възникват редица физически, хормонални и емоционални промени за младата майка, които продължават почти цяла година след появата на бебето. Масажът е в състояние да облекчи много от неприятните усещания и да нормализира физиологични функции на стресирания от раждането организъм.

Сред най-ценните ползи от него са облекчаване на мускулната умора и напрежение, намаляване и предотвратяване на болките в гърба и шията, възстановяване на гръбначния стълб, засилване на подвижността, подобряване на кръвообращението.

Подобреното кръвообращение в малкия таз води до по-бързото възстановяване на матката. Намалява се стресът от грижите за бебето и се повдига общия тонус.
 

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 1
SFmdtcRtgEVJijAlWDz

That's really thininkg out of the box. Thanks!


  • 1

Добави коментар