Време за мама - грижи за кожата

26
Време за мама - грижи за кожата

Пролетта е идеалното време за това

След дългата и изтощителна зима бързаме да сменим гардероба и дори прическата, но нездравият вид на кожата е това, което издава изтощението и според немалко проучвания - най-голямото притеснение на жените в този период от годината. Какво може да направите по въпроса?

Ще върнете свежестта на кожата си, като се погрижите за нея отвътре и отвън - не са достатъчни правилните козметични продукти, храната също оказва влияние. Правилните стъпки за преобразена пролетна кожа са:

Слънцезащита

Първата стъпка към красива кожа е да запазите това, което имате. Дерматолозите са единодушни, че най-голямата вреда за кожата и фактор за преждевременното й стареене е прекомерното излагане на слънчева светлина. Напоследък препоръката е за слънцезащитни продукти с фактор поне 30.

Замърсяване и токсини

Чистата кожа е здрава кожа - предпочитайте нетоксични (био) продукти за освежаването й. След дълбокото пролетното почиствате на кожата е време да се погрижите и за хидратирането й.

Чувствителност и хранене

Захарта се смята са основен причинител на чувствителна и раздразнена кожа. Намаляването на консумацията й би помогнало на кожата да възстанови нормалния си баланс. Здравословната храна по принцип е съществено важна за състоянието на кожата - през пролетта съвсем не е трудно да наблегнете на предимно пресни плодове и зеленчуци.

Антиоксиданти

Вместо да търсите козметика с тези важни съставки, изберете най-качественият им източник - естественият. Витамини С, Е, коензим Q 10, каротини, алфа-липидни киселини - всички тях може да се си доставите с прясна риба, зелен чай, соя, плодове и зеленчуци.

Физическа активност

Отдавна е доказано, че физическите упражнения са важни не само за общия тонус на тялото, но и за свежестта на кожата. Не е задължително да се затваряте в зала - достатъчно е да увеличите разходките, може да изберете джогинг или каране на велосипед.

Хормоните

За здрава кожа те трябва да се в оптималния си баланс. Погрижете се емоционалните си проблеми, ако има такива, отървете се от стреса и ще сте напълно готови за дългоочакваното лято.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиДобави коментар