Връзка с по-млад мъж

4578
Връзка с по-млад мъж

Възможно ли е въобще?

Според социологически данни 53% от анкетираните жени над 35-годишна възраст биха искали да имат връзка с по-млад мъж. А една трета от тях вече имат.

Не винаги обаче любовта е водещата причина… напоследък едва ли не това стана модерно, дори си има термин за това – toyboy – момче играчка. Мадона, Деми Мур, Дженифър Лопес... не само тези звезди имат връзки с по-млади мъже. Какво намират зрелите жени в младежите и могат ли да разчитат на взаимност в чувствата?

Допирната точка

Лекомислени, необезпечени, несамостоятелни – така описват младите момичета приятелите си връстници. И тези не дотам ласкави думи, насочени срещу младите мъже, са всъщност предимство за по-възрастните жени. Младият мъж на 20-25 години много рядко си се представя като глава на семейство и баща. Той не иска нищо от това, за което бленува младото момиче: семейство, сериозни отношения, брак, стабилност... Той има нужда от секс (без никакви задължения), купони и развлечения. А всичко това може да си го получи от своята по-възрастна избраница. А за възрастната дама връзката с мляд мъж е възможност да се почувства отново млада. Особено ако зад гърба си има богат опит в сериозните връзки, опит в семейния живот и деца, то именно сега любов с по-млад мъж й е нужна, за да се почувства добре.Тя вече е изградила кариера, самодостатъчна си е и добре обезпечена. А за младият и партньор това е много привлекателно: тя няма да му задава излишни въпроси за плановете му, работат му и заплатата. За нея това не е от съществено значение, за разлика от младата жена.

Често мъжете заявяват, че жените до 25 години не стават нито за съпруги, нито за приятелки дори. А по-големите жени могат да са незаменими приятелки и съветници, защото те вече имат солиден житейски опит.

Жената, която си избира по-млад мъж, се чувства по-млада, по-сексуална, неповторима. Това е повод да се поддържа в във форма. Младият мъж също има с какаво да се гордее - той е причината за красотата и младостта на жената до себе си.

Да си сама или не?

В повечето случаи такива връзки са заради секса: мъжете са най-актини докъм 30, а жените - след това. Освен това по-възрастната жена е по-разкрепостена в леглото от младата девойка. За мъжете това е сериозен аргумент за връзка с по-голяма жена.
И още един, на пръв поглед странен, аргумент: младият мъж още не се отнася сериозно към думата “любов”, а по-възрастната жена - вече не сериозно.

Продължителност на връзката

Доколко са здрави такъв тип връзки? В двойки, в които мъжът е по-млад, любовта е по-скоро следствие, а не причина. А причина за раздялата най-вече е неувереността на жената в себе си. Ревността сериозно натоварва психиката и пречи на отношенията. Естествено е младият мъж да общува с връстниците си и дори да флиртува с тях, но не всяка жена може спокойно да понесе това. Плюс това тази ревност не винаги е безпочвена.Разликата във възрастта е голяма пропаст между ценностите, убежденията и разбиранията им за живота. Зрялата жена знае какво иска, а младият мъж е все още в процес на търсене.

Любовта не знае възраст

И това е факт. Любовта не се интересува от никакви “критерии за идеална двойка”. Много двойки са били, са и ще бъдат щастливи, въпреки разликата във възрастта с 10, 20 или дори 30 години. Далеч не всички млади мъже са хитри измамници. Младият мъж може истински да се влюби в зряла жена.

Най-мощният враг на такива връзки си остава общественото мнение, но взаимните чувства могат да се справят и с него... виждаме го всекидневно.Коментари

Коментар: 1
възраста

прекрасно е чувството да си с по-млад ...леко притеснително и стряскащо,но защо трябва все да излизаме с по-големи и да им търпим капещите лиги и пиянските вечери и незрялото държание..престъпление ли е да излизам с по млад ... много по-зрял е от мои връстници а и за приятелството няма граници ...аз не вярвам в любовта ..има само интереси и привличане


  • 1

Добави коментар