Внимание! Гърмящ силикон

87
Внимание! Гърмящ силикон

Силиконът от Азия бил и токсичен

Нискокачествени силиконови импланти, внос от Индия, Китай и Южна Корея, са наводнили пазара, съобщи началникът на Военномедицинска академия ген. Стоян Тонев.

Азиатските са подбили цената (1500 – 2000 евро) на реномираните марки от Европейския съюз, които се търгуват по 4000 евро, подчерта той и добави, че евтинията е заради кризата. Генералът допълни пред в. "Монитор", че евтините импланти нямат никаква гаранция колко време ще издържат.

По думите му имитациите издържат по година-две, пукат се по-лесно, докато тези от високо качество са с гаранция между пет и петнайсет години.Шефът на ВМА алармира, че вече има случаи на дами, които, след като са се изръсили с по два бона в евро, са потърсили помощ за отстраняването им във Военномедицинска академия. Засега увредени жени обаче няма.

Специалистът разясни, че усложненията се изразяват в образуването на асиметрия, възли и грозни провисвания на плътта, но не застрашават организма.

"Жените да внимават какво си слагат, защото не е ясно дали евтиният силикон не е токсичен, не сме сигурни и дали нелегално внесените гърди от Азия са произведени стерилно", подчерта Стоян Тонев.

"Напълно възможно е чрез тях човек да бъде инфектиран с някакво заболяване", допълни той.Добави коментар