Виж му пръстите

168
Виж му пръстите

Мъжете с по-дълъг безименен пръст по-мъжествени

Колкото по-дълъг е безименният пръст на мъжа, в сравнение с показалеца, толкова по-вероятно е той да бъде сметнат за привлекателен от жените, показа изследване.

Резултатите, публикувани в Biological Sciences, разкриват сложни връзки между излагането на мъжките зародиши на хормони, развитието на някои физически черти, и това, което привлича другия пол, посочва БГНЕС.

Това увеличава нарастващия брой изследвания, провеждани в рамките на еволюционната психология, които подсказват, че причините за човешкото поведение се определят много повече от природни дадености.

Предишни изследвания вече са показали, че съотношението между втория и четвъртия пръст, особено на дясната ръка, е надежден индикатор на излагането на мъжа на тестостерон, докато е все още в майчината утроба.

Колкото е по-голяма разликата между по-дълъг безименен пръст и по-къс показалец, толкова по-голямо отражение е имал хормона. Учените, водени от Камил Фердензи от Университета на Женева, са провели експеримент, за да проверят дали жените са привлечени повече от мъжете с подобен вид на пръстите.

Според нея, причината може да е еволюционен стремеж на жената да увеличи репродуктивния си успех, като се съчетае с по-мъжествен партньор. За изненада на всички, независимо от предпочитанията, жените не са били единодушни кои мъже са "мъжествени".

В същото време мъжете с безименен пръст, който е по-къс от показалеца, са по-малко изложени на риск от рак на простатата, който също е свързан с нивото на тестостерон.Добави коментар