Виртуалната реалност срещна майка с мъртвата й дъщеричка (видео)

135
Виртуалната реалност срещна майка с мъртвата й дъщеричка (видео)

Гарнирана със сълзи повторна среща между майка и мъртвата й дъщеря чрез виртуална реалност за южнокорейска телевизия се превърна в онлайн хит

Гарнирана със сълзи повторна среща между майка и мъртвата й дъщеря чрез виртуална реалност за южнокорейска телевизия се превърна в онлайн хит, съобщи Франс прес. Кадрите започнаха с това, че момичето - починало от левкемия през 2016 г., се появява иззад купчина дърва в парк, сякаш играе на криеница.

"Мамо, къде беше?", пита тя. "Много ми липсваш. Липсвах ли ми?" Със стичащи се по лицето й сълзи, Джан Ли Сун се протяга към дъщеря си. „Липсваше ми, На Йеон“, казва тя на компютърно генерираната си шестгодишна дъщеря, като ръцете й се движат, за да я гали по косата. Но в реалния свят Джан стои пред студен зелен екран, носи уреди за виртуална реалност и чувствителни при допир ръкавици, както и медальон на врата, в който е пепелта на дъщеря й.

Понякога камерата се прехвърляшвърху съпруга на Джан и трите им оцелели деца. Деветминутният клип на документалния филм на Munhwa Broadcasting Corporation (MBC) „Срещнах се с теб“ е гледан повече от 13 милиона пъти за седмица в Youtube. Много зрители предлагат на Джан своята съпричастност и подкрепят новаторската концепция, посочва БГНЕС.

„Майка ми неочаквано почина преди две години и ми се иска да мога да я срещна през виртуалната реалност“, казва един от тях. Но медийният експерт Парк Санг Хон заявява, че документалният филм представлява експлоатация на личната болка. За създаването на виртуалната На Йеон са необходими осем месеца на заснемане и програмиране, но създателите на документалния филм настояват, че излъчването е предназначено да "утеши семейството", а не да популяризира виртуалната реалност в Южна Корея.

Технологията представя "нов начин за запазване на близките в паметта ни", казва един от продуцентите пред репортери. Самата Джан - която е татуирала на ръката си името на дъщеря си и датата на раждането й, се надява програмата да „утеши“ и други, изгубили близки. "Въпреки че беше много кратко ... Бях наистина щастлива в момента", пише тя в блога.

По време на излъчването двете седят на маса, за да отпразнуват липсващите рождени дни на На Йеон, пеейки заедно "Щастлив рожден ден". Преди да духне свещите, На Йеон отправя пожелание майка й да спре да плаче.

Добави коментар