Веско Маринов спаси бебе

93
Веско Маринов спаси бебе

Даде шанс за живот на недоносено новородено

След хита за полицията, Веско Маринов изненада търновци, появявайки се с кувьоз за недоносени бебета в местното родилно отделение. Певецът, който е родом от съседния град Полски Тръмбеш, решил да направи дарението с животоспасяващата апаратура, когато празнувал съвсем наскоро 50-ия си рожден ден.

"Вместо гостите ми да ми подаряват саби, аполони или ризи, им предложих всеки един от тях да сложи в плик определена сума пари и да я пусне в кутия на входа на ресторанта. Така събрах половината от средствата за кувьоза, другите доплатих и го донесох в неонатологичното отделение", каза Веселин Маринов, цитиран от novini.bg.

Още с пристигането на апаратурата медиците казали, че имат спешна нужда от нея, тъй като рано сутринта в сряда е пристигнало бебе, родено преди 2 ч, което е било недоносено. Кувьозът ще спаси бебето и ще му даде възможност да се развива нормално, казаха от родилното отделение.

Апаратурата е много скъпа, болницата не може да си позволи средства за закупуването на такъв уред и подобно дарение е добре дошло.

Междувременно, в болницата се появи и третокласничката Стефани Янакиева, която била спасена от подобен кувьоз, макар и по-стар модел, когато през 2002 г. се родила с тегло едва 1 кг. В момента Стефани е здрава, а съвсем наскоро е спечелила два конкурса за красота "Мини мис България" и "Мини мис Нация" в Бразилия.Коментари

Коментар: 3

Това е чудесна идея. Наистина вместо да събира безсмислени подаръци, Веско Маринов е получил най-хубавия подарък - удовлетворението, че е направил едно голямо добро, дарявайки скъпата апаратура, която ще спаси толкова безпомощни дечица.

Коментар: 2
bebe

i moita da6terq,ocelq v kyvioz....dano i drygi vzemat primer ot Vesko Marinov

Коментар: 1

Браво,страхотна постъпка!


  • 1

Добави коментар