Веществото, което гори тлъстините на корема

444
Веществото, което гори тлъстините на корема

Храните, съдържащи разтворими фибри, са много ефективен начин за изгаряне на мазнините по корема

Храните, съдържащи разтворими фибри, са много ефективен начин за изгаряне на мазнините по корема, пише Express, цитирайки американски лекари.

Когато се смесват с вода, разтворимите фибри образуват гелоподобно вещество и намаляват усвояването на мазнините, т.е. предотвратяват усвояването и усвояването му, като по този начин помагат за контролиране на теглото, посочва Darik News.

Той също така забавя усвояването на въглехидратите, като помага за стабилизиране на нивата на кръвната захар. В допълнение, когато достигне дебелото черво, храната се ферментира от чревни бактерии в късоверижни мастни киселини, които увеличават хормоните за насищане, а те помагат за намаляване на телесните мазнини, като потискат апетита.

Експертите посочват, че всеки допълнителни 10 грама разтворими фибри, консумирани на ден, намалява мазнините в корема с 3,7% за период от 5 г. Това количество разтворими фибри може да се получи от две малки ябълки, една чаша зелен грах и половин чаша боб. Фибри съдържат също овесът, овесените и оризовите трици, ечемикът, цитрусовите плодове и ягодите.

Добави коментар