Възстановяването след секцио

5190
Възстановяването след секцио

В няколко цифри

Секциото е операция, при която се налага да бъде срязана коремната стена и матката. Траеща по-малко от час, оперативната намеса предполага доста по-дълго възстановяване.

12 часа след операцията
- това е най-ранният срок, в който може да започне раздвижването. То се прави с помощта на рехабилитатор (или поне така би трябвало да бъде).

12 часа след операцията - маха се катетърът и се препоръчва приемането на храна. Най-добре това да е мляко и в никакъв случай твърди храни.

7 дни след операцията
- това е срокът, в който трябва да бъдат отстранени конците.2 седмици след операцията - толкова време ще продължат болките и неразположението от раната. Разбира се, това не означава, че след този срок всичко ще е наред - просто оплакванията ще намалеят значително.

6 седмици след операцията - това е оптималният период, в който продължават отделянето на лохии. Това е вагинално течение, състоящо се от кръв и мъртви клетки, отделящи се от стените на матката. В първите няколко дни то има тъмночервен цвят и постепенно започва да избледнява.

Два месеца след операцията - след този срок кихането, кашлянето и смехът вече няма да са болезнени. Вече женското тяло е в състояние да поеме ежедневните натоварвания. Време е и за първия секс след раждането.

Три месеца след операцията - след този срок можете да започнете упражнения за възстановяване на коремните мускули. Избързването може да ви коства нарушаване на естествения процес на прибиране на коремната стена и да постигнете обратния ефект.Коментари

Коментар: 1
az vseki moment moje da rodq v devetiq mesec sam

mai she rodq sekcio dali boli po vreme na operaciqta


  • 1

Добави коментар