В кома от боя за коса

113
В кома от боя за коса

Жената може да не се събуди

38-годишна жена изпадна в кома, след като си боядиса косата, разказва "Дейли мейл". Британката Джули Маккейб, която е агент на недвижими имоти, диша благодарение на животоподдържащ апарат, а лекарите й дават само 8% шанс да се събуди.

Жената боядисвала косата си вкъщи и влязла да я измие след препоръчителните 20 минути от нанасянето й. Тогава почувствала затруднение в дишането си. "Не се чувствам добре, не мога да дишам", казала Джули на съпруга си.

Той бързо я закарал до болницата, но сърцето й спряло по пътя. Лекарите прочистили дихателните й пътища и успели да възстановят дишането, но мозъкът на жената все още страда от недостиг на кислород, съобщи novini.bg.

Предполага се, че жената е получила алергична реакция към някои от химикалите в боята за коса, обясняват специалистите.

Лекарите са предупредили съпруга й, че дори да оцелее, Джули би могла да остане с трайни увреждания на мозъка. Те са поискали ръкавиците, с които г-жа Маккейб се е боядисвала, за да ги изследват.

От фирмата за боя за коса, която е световно известна, са предложили съдействие на медицинския персонал с информация, ако това помогне за спасяването на живота на жената. Има съмнение, че една от съставките, която присъства в 99% от боите за коса, е причина за състоянието на Джули.

Семейството й споделя, че тя си боядисва косата на всеки 6 седмици, но никога по-рано не е проявявала каквито и да е реакции. Близките й обмислят да подадат жалба.Добави коментар