В името на красотата...

82
В името на красотата...

... странни неща правят жените понякога

Има ли нещо, на което жените не биха се съгласили в името на красотата си? Анкета, проведена сред повече от 2000 дами показва, че те прибягват към серия от "тайни" в името на красотата си. След триковете са ледени лъжици за премахване на торбичките под очите или спане по гръб за предотвратяване на бръчки.

Всяха четвърта жена използва кухненските прибори и продукти за козметични цели. Студена краставица освежава лицето, а лимонът избелява ноктите и изсветлява косата. Ягодите пък избелват зъбите, а пликче чай прави кожата кадифена. Независимо от това, че в козметичните салони се предлагат най-различни неща за третиране и поддържане на красотата, нежната половинка държи да ползва своите изпитани неща, които се предават "от поколение на поколение".

В списъка се нареждат и някой екстремни съвети, което накара експертите да се запитат на какво са готови жените в името на красотата, пише БГНЕС.

Втриване на талк в корените на косата, за да се премахне мазнината или малко червило по бузите са част от трикове използвани и от нашите баби. Но освен традиционните има и такива, които са много странни. Някои жени използват вместо пяна или гел за бръснене балсам за коса, за да омекотят космите на краката си. Открай време вазелинът се използвал за "изправените" къдрици, а пастата за зъби срещу ухапване от насекоми. А знаехте ли, че кремът срещу хемороиди премахва тъмните кръгове под очите? Жените, които го използват твърдят, че разширява капилярите на лицето, заради което и премахва сенките около очите.Добави коментар