Уилям и Кейт на елхата

68
Уилям и Кейт на елхата

Пускат играчка с техните ликове

В месеците преди сватбата на британския принц Уилям и Кейт Мидълтън британският пазар беше залят от сувенири с техните ликове. Сега почитателите на кралската двойка могат да попълнят колекцията си с играчка за коледната си елха.

За първата Коледа на младоженците компанията Роял Краун Дерби създала играчката за 85 паунда, която вероятно ще се превърне в истински хит сред почитателите на Уилям и Кейт с малко излишни пари за харчене.

Порцелановата топка, дълга 11 см, е изрисувана с преплетените инициали на Катрин и Уилям отпред, а върху тях е изписано "Херцог и Херцогиня на Кеймбридж, 29 април 2011".

Долната част на топката завършва с ръчно изработено снопче от 22-каратово злато, съобщи БГНЕС. Само 1500 топки ще бъдат пуснати на пазара.

Поне една от тях ще виси на елхата в имението Сандрингам, където Катрин и Уилям ще прекарат Коледа с кралското семейство.

Топката е дело на дизайнерите Джюн Бранскомб и Джон Аблит. Те създали подобна ограничена серия топки и за 60-годишнината от царуването на кралица Елизабет II, която се навършва догодина.Добави коментар