Целулитът и храненето

64
Целулитът и храненето

Кой храни са приятели на целулита?

Има много фактори, които значително допринасят за появата на целулит – гени, заседнал начин на живот, хормонален дисбаланс, стрес, пушене, алкохол и кафе, неправилен начин на хранене.

Безспорно хранителният режим играе основна роля за вида на кожата ни, тъй като значителният прием на животински мазнини и въглехидрати, а от друга страна - липсата на достатъчно пресни плодове и зеленчуци в менюто, могат да доведат до проблем с целулита.

Често чуваме, че сме това, което ядем. Повече от вярно е, тъй като начинът на хранене влияе не само на здравето, но и на външния ни вид. Храните, които избираме да включим в ежедневното си меню, представляват основна опора за здравето ни, а лошите хранителни навици могат да предизвикат сериозни проблеми.

Не е тайна, че в днешни дни има многобройни начини да преборим целулита. Въпреки това, най-доброто решение е да започнем всичко отвътре-навън, като обръщаме повече внимание на храните, които могат да причинят целулит и да се опитваме да ги изключим от менюто си.

Целулитът няма нищо общо с теглото. Хората, които имат ускорен метаболизъм и включват в храненето си „лоши” храни са слаби, но имат целулит. Освен това целулитът не е свързан с възрастта, тъй като напоследък започна да се появява и при тийнейджъри и възрастни. Следователно е много важно да научим всичко за тези храни, които при редовна консумация причиняват целулит и да се опитваме да ги избягваме, посочват от Woman.bg.

Бързо хранене, въглехидрати, пържени храни

Черният списък с храни, които трябва да елиминираме, ако искаме да се предпазим от целулита, е дълъг. Първо място в него заемат въглехидратите, които се съдържат в торти, кексове и кремове. Що се отнася до останалите въглехидрати в белия хляб, ориза или пастата, ще трябва да обръщате внимание на количеството, което поемате от тях седмично. В същата категория влизат и храните от бързото хранене. Бургерите са богати на наситени мазнини, добавки, калории и токсини и заради това този тип храна се превръща в най-добрия приятел на целулита. По същия начин стоят нещата и с пържените храни. Дори да нямате целулит, те ще ви помогнат бързо да се сдобиете с него.

Мазнини, солени и сладки храни

Трябва да намалите животинските мазнини, като например пилешка кожа, пържоли, агнешко, наденички и салами, генномодифицирани мазнини (пастет, маргарин) и наситени мазнини (масло, свинска мас, млечни продукти). Сладките храни в телата ни се превръщат в токсини и провокират целулита. От друга страна, солта води до задържане на вода в тялото, която е една от главните причини за появата на целулит. Ето защо е толкова важно да разчитате на умереност, когато съставяте хранителния си режим.

Алкохол и газирани напитки


Всеизвестно е, че алкохолът спомага за качването на килограми, както и образуването на целулит, тъй като е богат на калории и токсини. Липидите, които се намират в газираните напитки, влияят на появата на онези неугледни и нежелани тръпчинки поради високото съдържание на захар в тях.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3
1zqjff'"(){}:/1zqjff;9

Коментар: 2

1zqjff'"(){}:/1zqjff;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар