Три ползи свекърва ти да живее наблизо

319
Три ползи свекърва ти да живее наблизо

Свекървите не са по презумпция лоши и ние ви подготвихме няколко смели предложения за ползите от това да живеете близо до този вид роднина

Що е то свекърва? Майката на съпруга е свекърва на жена му. Жената, от своя страна, се нарича снаха (на свекървата). Може би не ви стана ясно, но ако имате свекърва вкъщи, ще ви се изясни.

И да не сте силно запознати с роднинските връзки у нас, то сте запознати с нарицателното, в което свекървата се е превърнала – използваме го за всеки повтарящ, натрапващ се човек, от който ни идва до гуша, посочва Дарик радио. Но свекървите не са по презумпция лоши и ние ви подготвихме няколко смели предложения за ползите от това да живеете близо до този вид роднина.

Гледа децата
Под „гледа децата” не си представяйте да й ги завещаете за вечни времена, но когато се наложи по спешност да ги вземе от детската градина, няма да се налага да сменя самолет, кораб и метро, докато стигне. Това важи и за вечерно излизане, за разходка на площадка, за притичване за обяд др.

Готви (за сина си)
Ако свекървата живее в друг град, село, държава, тя ще се тревожи, че от „буламачите” на жена му синът й си стои гладен. Едно такова притеснение би било спестено на вашата свекърва, ако тя живее наблизо. Защото тя ще готви любимите гозби от детството на отрочето и той веднъж завинаги ще бъде сит. А и цялото му семейство ще хапне от нея, защото някак си е неудобно само една порция да донесе.Помага с домакинството
Ако свекърва ви живее съвсем близо до вас, то вероятно идванията й не са така формални, както когато идва от далеч. Когато сте врата до врата, тя не се чувства като гост у вас, а като у дома си. А домакините имат задължения към домакинството. Затова и тя не би следвало да се смущава да измие пет чинии, ако ги завари в мивката.

Има още много неща, за които можем да се сетим – децата ви се радват често на присъствието на баба, чувствате се близки. Ако някое от двете домакинства – младите или старите, има проблем, винаги има на кого да разчита. Та дори и това, че ще си разделите една огромна диня, която не можете да изядете сами, пак е в плюс. Затова не подценявайте свекървите и не бягайте непременно далеч от тях, когато избирате жилище.

Добави коментар