Три начина да се избавим от целулита

350
Три начина да се избавим от целулита

"Портокаловата кожа" не е резултат от храненето

Диетологът и ендокринолог Анастасия Тараско разкрива няколко тайни за премахване на целулита.

Тя посочва, че "портокаловата кожа" не е резултат от храненето. Няма продукти, които причиняват целулит. Това е нормална структурна характеристика на подкожната мастна тъкан при жените. Тараско обяснява, че влакната на съединителната тъкан са разположени по по различен начин при жените, отколкото при мъжете. Целулитът е следствие на комбинация от фактори: наднормено тегло, задържане на течности в тялото, недостатъчно развита мускулна тъкан. Всичко това води до понижен тонус на кожата и подкожните мазнини.

Диетологът съветва да се нормализира телесното тегло и да се намалят телесните мазнини чрез балансирана диета. Според лекаря здравословната диета трябва да съдържа четири до осем порции зеленчуци на ден, висококачествени, лесно смилаеми, нискомаслени протеини, растителни масла и ядки.

За да се предотврати задържането на течности в тялото е необходимо да се консумират до 3,5 грама сол на ден, да се избягват прекомерно солени храни (колбаси, сосове, кетчупи, маринати, кисели краставички, чипс, крекери). Освен това алкохолът и млечните продукти влияят на появата на целулита, според Darik News.

Диетологът отбеляза и важността на физическите упражнения. „И, разбира се, самата физическа активност увеличава кръвообращението, лимфния поток. Не премахва целулита, но спомага за изглаждане на повърхността на кожата, допълнително повишава тонуса на самата кожа и подкожните мазнини. В допълнение към физическата активност всички процедури за лимфен дренаж, масажи, апаратни методи също ще помогнат много добре в борбата с целулита “, отбеляза тя.

Добави коментар