Този лесен трик е застраховката на лицето ви срещу бръчки

94
Този лесен трик е застраховката на лицето ви срещу бръчки

Бръчките неизбежно се появяват върху лицето на всеки човек, но има начини да предотвратите ранната им поява и да запазите кожата си гладка за по-дълго време

Бръчките неизбежно се появяват върху лицето на всеки човек, но има начини да предотвратите ранната им поява и да запазите кожата си гладка за по-дълго време, каза пред радио „Спутник“ дерматологът Светлана Жабоева.

Бръчките на лицето са разделени на два вида: мимически и постоянни. Първите се появяват временно, когато човек се усмихва или намръщи, вторите са по-трайно явление, те се формират през годините, посочва БГНЕС.

"Основната причина за бръчките са израженията и мимиките. Дори децата, когато се мръщят и усмихват, получават бръчки, но те не остават на лицата им. Но с напредването на възрастта нивото на колаген намалява, кожата се дехидратира и бръчките остават“, каза Жабоева. Рано или късно, всеки има такива кожни проблеми, но има начин да застраховате лицето си срещу ранното появяване на бръчки, твърди дерматологът.

"Трябва да хидратирате кожата колкото е възможно повече. Всички правят различни мимики, но бръчките се образуват в различни възрасти. Колкото по-хидратирана и еластична е кожата, толкова по-късно ще се образуват постоянните бръчки. За това има специални маски и кремове. Ако човек има генетично тънка, по-чувствителна и дехидратирана кожа трябва да прилага такава козметика в по-ранна възраст“, обясни лекарят.

Добави коментар