Това е храната, която ни събужда по-добре от кафето

207
Това е храната, която ни събужда по-добре от кафето

Ако първата стъпка, която предприемате сутрин, е да посегнете към чашата с кафе, можете да се замислите дали това да не бъде един друг продукт

Ако първата стъпка, която предприемате сутрин, е да посегнете към чашата с кафе, можете да се замислите дали това да не бъде един друг продукт. Множество факти показват, че той може да ни събуди не по-слабо от кафето и освен това е доста по-полезен от него, пише Плусинфо, цитирана от БГНЕС.

Докато събуждането с кафе зависи от количеството кофеин, ябълката дава на организма енергията, от която се нуждае, посредством натуралната захарна фруктоза и не оставя отрицателни ефекти върху организма, казват експертите.

Ябълката е добра поради факта, че не утежнява стомаха, което не е така с кафето, и също така не влияе на кръвното налягане. Разбира се, кофеинът в кафето ще има по-добър ефект върху самото събуждане, но ползите от ябълката не трябва да се пренебрегват. Тя ще събуди организма по естествен и лесен начин, което няма да предизвика дразнене и липса на сън - често следствие от пиенето на кафе.

Ябълките също са богати на витамини А, В и С, но и на пектин, който абсорбира водата и токсините в организма. Кафето ще работи по-добре за събуждане, но с възможни последици, докато ябълките са здравословен начин да събудите тялото.

Добави коментар