Топ естетичен хирург от Турция консултира в София

103
Топ естетичен хирург от Турция консултира в София

Проф. д-р Селахатин Йозмен е известен сред българките с прецизната си работа. Зад гърба си има множество оперирани сънароднички

Проф. д-р Селахатин Йозмен е известен сред българките с прецизната си работа. Зад гърба си има множество оперирани сънароднички. Поради добрата му работа и безбройните запитвания от наши пациенти за консултации с него, нашият управител Звезделина Лютфи го покани да ни гостува в рамките на инициативата ни да предоставим достъп на българските пациенти до най-съвременните методи и технологии в медицината. Проф. д-р Йозмен ще бъде в София на 19 януари 2019 г. за безплатни консултации.

Роден през 1971 г. в Кизилтепе, проф. д-р Селахатин Йозмен, завършва трети по успех факултета по медицина към Университет “Хаджеттепе” през 1995 г. През 2002 г. завършва своята специализация във факултета по медицина на Университета “Гази” в катедрата по пластична хирургия.

Между 2002-2003 г. получава TUBITAK субсидия от Съвета по научни и технологични изследвания на Турция, и работи към Клинична фондация в катедра по пластична хирургия в Кливланд, Охайо, САЩ. Там работи и развива своя капацитет в областта на съвременната микрохирургия, стволовите клетки, трансплантациите на лице и крайници, исхемично-реперфузионните увреждания и върху количественото сензорно невронно изследване на пациентите с диабет. Проф. д-р Селахатин Йозмен има 6 международни награди за проучвания, в които участва. Печели награда за млади учени EURAPS и работи в Sahlgrenska Akademin – Катедра по пластична хирургия в Гьотеборг, Швеция, в областта на лицево-черепната хирургия. През 2007 г. печели първа награда на САЩ PSEF в областта на научните изследвания. Същата година д-р Йозмен получава сертификат ICW, Германия. Д-р Йозмен притежава 8 международни и 12 национални награди.

Автор е и съавтор на повече от 80 международни доклада и 84 международни презентации. Участва в общо 41 национални доклада и 220 национални презентации. Автор е и съавтор на 4 глави в международни книги и 2 глави в национални. Редактор е на две преведени книги ("Mastering Rinoplasty" и "Publishing and Presenting Clinical Research").

През март 2012 г. той ръководи екипа, който извършва третата лицева трансплантация в Турция (Първа 3D и първа трансплантация на лице от жена в Турция) в университета "Гази". Той е член и на Съвета за комбинирани трансплантации на тъкани на Министерството на здравеопазването. Получава званието асистент през 2004 г., доцент през 2007 г. и професор през 2013 г. в университета "Гази".

Професор д-р Йозмен работи от 2014 г. насам към VKV American Hospital & Medical School, Коч университет, Истанбул, Турция в департамента по пластична хирургия като професор по пластична хирургия.

Основни направления в които работи проф. д-р Селахатин Йозмен са:

  • естетична хирургия [ринопластика, хирургия на гърдата, лицева естетика (фейслифтинг, лифтинг на врата, клепачите и челото), оформяне на тялото (Липосукция -липосклуптуриране, абдоминопластика, повдигане на бедрата и т.н.), генитална естетика,

ушна естетика и т.н.]

  • краниофациална (лицево-черепната хирургия), ортогнатична и травматологична хирургия, вродени малформации

  • реконструктивна микрохирургия (на гърдата, на ръце, лицева, реконструкция след изгаряне)

  • Третиране на рани

  • хирургия на ръката: Контрактура на Дюпюитрен, вродени аномалии на ръцете (полидактилия, синдактилия и др.)

Всички български пациенти, които желаят да се възползват от възможността за безплатни консултации с проф. д-р Йозмен в София на 19 януари 2019 г., трябва да си запишат предварително час на телефоните на „Медикъл Караджъ“: 0879 977 401 или 0879 977 402.Добави коментар