Топ 10 на силните страни на слабия пол

174
Топ 10 на силните страни на слабия пол

По-добре е да си жена

Разбира се, че обичаме мъжете! Да си представим живота си без силния пол е просто невъзможно. И макар понякога да изричаме фразите „Ако бях мъж…“ или „Бих била идеалният мъж!“, дълбоко в себе си разбираме и знаем, че е по-хубаво да си жена. Защо? Имаме цял ред причини, а най-обективните от тях са потвърдени от учени и социолози. Ето ги и тях:

Жените са по-чистоплътни

Университетът в Сан Диего е провел изследване, което сочи, че работните бюра на мъжете са по-мръсни от тези на жените. Освен това на работните места на жените има 10-20% по-малко бактерии.

Жените по-добре се представят на интервю за работа

Учени от Университета Онтарио са забелязали, че жените се представят на интервюто за наемане на работа далеч по-добре от мъжете. Да, жените са далеч по-нервни преди самото събеседване, но по време на разговора дамите се оказват по-устойчиви на стрес от мъжете. Не е изненадващ и фактът, че жените се подготвят за интервюто далеч по-отговорно.

Жените стават все по-секси

Удивителен научен факт: в процеса на еволюция жените стават все по-красиви, докато мъжете си остават на една и съща степен на привлекателност. Световно изследване показва, че 16% от красивите момичета раждат също красиви момичета и че 36% от красивите жени раждат именно момичета. А тези жени увеличават популацията на красавиците на Земята. А мъжете няма как да спорят със законите на еволюцията.

Жените по-често оцеляват в катастрофи

Според официалната статистика мъжете загиват 77% по-често в автомобилни катастрофи. Споделете този факт следващия път, когато молите мъжа си да внимава зад волана.

Жените с желание споделят проблемите си

Всички знаят, че като разкажат за проблемите си, и олеква. Но както показват резултати от анкета, 53% от жените опазват нервите си, като споделят проблемите с приятелите си, докато при мъжете процентът е едва 29.

Жените са по-устойчиви на кризи

Бюро на пазара на труда представя много любопитни статистически факти: 80% от уволнените или съкратените във връзка със световната икономическа криза са мъже. Разбира се, области като финансите и производството са засегнати повече от кризата, но фактът си е факт.

Жените се хранят по-здравословно

Университетът в Минесота представи резултатите от проучване сред 14 000 души: жените употребяват по-здравословна храна, отколкото мъжете. И докато мъжете с охота си похапват на крак пица или някакъв полуфабрикат, жените предпочитат плодове или зеленчуци. Да, често жените си поръчват салата вместо желания хамбургер, но в крайна сметка мотивът им е по-доброто здраве.

Жените имат по-силен имунитет

Учените най-накрая разгадаха защо мъжете се държат като деца, когато ги налегне простуда, докато жените изкарват болестта на крака. Фактът е, че действително жените изкарват болестите по-леко. Това се обяснява с наличието на хормона естроген у жените, който помага на организма да се пребори по-лесно с инфекциите и бактериите.

Жените живеят по-дълго

За никого не е тайна, че средната продължителност на живота при жените е 5-10 години повече, отколкото при мъжете. 85% от столетниците на света са жени.

Жените са по-добри инвеститори

Изследване показва, че сделките, направени от жени, са процентно по-успешни от тези, направени от мъже. Възможно е това да е свързано с факта, че жените са по-внимателни с парите, а може би прословутата женска интуиция да не е мит. Добави коментар